Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

De lente is begonnen. Dit betekent voor veel mensen handen uit de mouwen steken en aan de slag! Het is de perfecte tijd om de keuken te verbouwen, om uw tuin zomerklaar te maken en om de schuur eens grondig op te ruimen. Bij elke klus komen verschillende afvalstoffen vrij. Soms is het niet handig om voor elke afvalstroom een aparte afvalcontainer te huren. Op dit moment is een bouwafval container huren de perfecte oplossing. Benieuwd waarom een bouwafval container een goede uitkomst is voor uw afvalprobleem? Lees dan verder!

Wanneer kunt u een bouwafval container huren?

U kunt een bouwafval container huren wanneer u veel afval heeft dat is vrijgekomen tijdens het (ver)bouwen of slopen. Overigens is de bouwafval container een van de weinige afvalcontainers waarin u verschillende afvalsoorten kwijt kunt. De reden hiervoor is dat tijdens het klussen vaak veel verschillende afvalsoorten in kleine hoeveelheden vrijkomen waardoor het soms onhandig is om verschillende afvalcontainers te huren. Voorbeelden van bouwafval zijn tegels, puin, beton en losse meubels. Ook plastic mag in de bouwafval container worden weggegooid, maar het liefst wel in kleine hoeveelheden. Heeft u toch veel ander afval zoals plastic afval of GFT-afval? Dan wordt het alsnog aangeraden om een aparte afvalcontainer te huren.

Hoe wordt uw bouwafval verwerkt?

Om gemengd afval af te laten voeren klinkt voor sommigen nog een beetje vreemd. Is het niet de bedoeling dat we juist allemaal ons afval zoveel mogelijk gescheiden inleveren? Eigenlijk wel, maar bij bouwafval is het vaak niet handig en te duur om voor elke afvalstroom een aparte afvalcontainer te huren. Om toch zoveel mogelijk afval tot secundaire grondstoffen te kunnen verwerken kunt u daarom ook gemengd afval kwijt in de bouwafval container. Nadat de chauffeur de afvalcontainer bij u heeft opgehaald vindt er een voor-soortering plaats. Vooral groter afval zoals stukken hout worden dan uit het afval gehaald. Het overige deel gaat naar een sorteerinstallatie waar het afval door middel van sorteerrobots, magneten en infrarood alsnog geschieden wordt.

Wat gebeurt er met uw bouwafval?

Waar uw afval voor wordt gebruikt ligt aan het soort afval. Hout wordt gebruikt om nieuwe producten mee te maken zoals houten pallets en houten blokken voor in de houtkachel. Ook metaal kan goed gerecycled worden. Het wordt eerst gesmolten en onder anderen gebruikt voor het maken van nieuwe metalen voorwerpen zoals kranen. Tegels, steen en puin zijn de ideale afvalstoffen voor het maken van funderingsmateriaal dat weer gebruikt kan worden voor de bouw of voor nieuwe wegen. Het is dus erg belangrijk dat ook u uw afval inlevert zodat we met zijn alle gebruik kunnen maken van duurzame secundaire grondstoffen. Op onze website kunt u snel en eenvoudig een bouwafval container huren.

Weetjes over de bouwafval container

Wist u dat ..

 • een bouwafval container huren goedkoper is dan wanneer u uw afval zelf afvoert? Het scheelt u een aantal ritjes naar de milieustraat
 • papier en hout gescheiden wordt van het overige bouwafval door middel van infrarood?
 • er magneten worden ingezet om metaal uit het bouwafval te vissen?
 • er in Rotterdam een huis staat dat volledig gebouwd is van 15 ton bouwafval?
 • meer dan 40 procent van ons afval bestaat uit bouwafval?
 • de bouwafval container een van de weinige afvalcontainers is waarin u gemengd afval kwijt kunt?

Online een bouwafval container huren

U kunt gemakkelijk online een bouwafval container huren. Binnen een aantal muisklikken kunt u een bestelling plaatsen. U hoeft alleen nog het formaat en de datum en locatie te kiezen waarop de afvalcontainer geplaatst kan worden. Bent u geïnteresseerd in een bouwafval container huren of heeft u vragen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op. Ben je benieuwd naar de ervaring van andere? U leest het hier!