Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

Voor iedereen die gaat verbouwen, is het gebruiken van een afvalcontainer erg belangrijk. U kunt het afval dat hierbij komt kijken immers niet zomaar weggooien en hier zal u dus vooraf goed over na moeten denken. Niet al het afval mag namelijk zomaar in een bouw en sloopafval container afgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat u dus nauwkeurig en bewust bezig moet zijn met het weggooien van afval. In dit artikel leest u alles over wat er in een bouw en sloopafval container mag en hoe het afgevoerd wordt.

Wat is bouw en sloopafval?

Bouw en sloopafval betreft alle vormen van afval die vrijkomen bij bouw- en sloopwerk. Hierbij kunt u denken aan beton, hout, metaal, glas of isolatiemateriaal. Binnen bouw- en sloopafval vallen verschillende afvalstromen die ieder op een andere manier verwerkt moeten worden. Hetzelfde geldt voor de grofvuil container. Voor de andere containers geldt dat deze wel gericht zijn op één specifieke afvalstroom. Daarom is het dan ook belangrijk dat u de juiste container huurt voor uw afvalstroom.

Wat mag er in bouw en sloopafval?

Wanneer u een bouwcontainer huurt zijn er vele soorten afval die u hierin kwijt kunt, maar er zijn ook diverse afvalsoorten die juist niet in deze containers gedeponeerd mogen worden.

Mocht u afval willen afvoeren wat niet in de bouwbakkie mag, is het wellicht verstandig om een ander soort container te overwegen. Containers voor een gerichtere selectie aan afvalstromen (denk aan een hout- of grondcontainer) zijn vaak goedkoper, omdat wij deze afvalstromen niet meer achteraf hoeven te scheiden. Dit is bij bouwafval en grofvuil wel het geval, en hierdoor zijn wij bij Afvalcontainers Zuid-Holland ook langer bezig met het verwerken van deze afvalstromen.

bouwbakje

Bij Afvalcontainers Zuid Holland werken we dan ook met verschillende soorten containers, omdat we het afval zoveel mogelijk gescheiden willen houden. Dit zorgt ervoor dat we meer tijd hebben voor het verwerken van al het afval dat bij ons binnenkomt. Daarnaast zorgt het ervoor dat we zoveel mogelijk afval kunnen recyclen, aangezien afval soms te vervuild kan raken voor hergebruik wanneer het vermengd in een container wordt afgevoerd. Vandaar dat we verschillende soorten containers hanteren en we op deze manier het afval zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk kunnen verwerken.

De volgende stoffen mag je wél afvoeren met een bouw en sloopafval container:

 • Glas
 • Grofvuil
 • Vloerbedekking
 • Papier en karton
 • Gips
 • Gibo
 • Plastic en kunststof
 • Hout
 • Puin

Bouw- en sloopafval afvoeren

Het afvoeren van uw bouw- en sloopafval verloopt door middel van een soepel proces. U bestelt een container gemakkelijk en snel via onze website, waarna u de container standaard 8 weken tot uw beschikking heeft. Dit is bij alle containerprijzen van Afvalcontainers Zuid-Holland al inbegrepen. Heeft u de container langer of korter nodig? Geen probleem. Wij komen de container pas ophalen wanneer u ons daar een seintje voor geeft. Ook heeft u de optie tot de huur van een nieuwe container, waarbij wij uw volle container afvoeren en een nieuwe lege container plaatsen. Als u gebruik maakt van deze optie, heeft u opnieuw een standaard inbegrepen huurperiode als bij de eerste container. U zult hierbij wel opnieuw het reguliere bedrag voor de huur van de container moeten betalen. Voor het verlengen van de huurperiode van 8 weken rekenen wij een huurtarief van €2,- per extra dag (excl. BTW).

Waarom Afvalcontainers Zuid Holland?

Bij Afvalcontainers Zuid Holland bent u aan het goede adres voor alle soorten containers voor het afvoeren van je afval. Dankzij onze 12,5 jaar aan ervaring zijn wij experts op het gebied van afval verwerken en kunt u voor alles omtrent het afvoeren van afval bij ons terecht. Tegenwoordig werken we met duizenden klanten door heel Nederland en we kunnen niet wachten om ook u te helpen bij uw klus. Bovendien maken wij geen gebruik van borg, waar veel andere bedrijven binnen onze branche dat wel doen. Wij vertrouwen onze klant en wij willen u dat stukje vertrouwen dan ook graag geven. Kom naar Afvalcontainers Zuid Holland voor al je afval behoeften en wie weet kunnen we jou ook van dienst zijn.

Voor meer informatie kunt u altijd een kijkje nemen op de rest van onze website, of contact met ons opnemen via deze pagina.