Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Gaat u aan de slag in uw huis, houd dan rekening met een hoop afval. Dankzij Afvalcontainers Zuid-Holland hoeft u zich gelukkig geen zorgen te maken over grote hoeveelheden bouwafval, want door een bouwbakkie huren kunt u al uw bouwafval snel en netjes kwijt! Benieuwd hoe het allemaal te werk gaat? Lees dan snel verder!

Maak kennis met bouwbakkie huren

Een bouwbakkie huren is een snelle en efficiënte manier voor het afvoeren van al uw bouwafval. De hoeveelheid van afval is vaak onverwacht groter dan gedacht en mag slechts 20 cm uitsteken vanaf de rand van de container. Zorg er daarom voor dat u genoeg speling behoudt in de hoeveelheid afval die u kwijt kunt in de container. Denkt u dat 3m3 hiervoor te krap wordt? Overweeg dan een groter bouwbakkie van 6m3 of 9m3.

Daarnaast is het zeer belangrijk dat u de richtlijnen voor toegestane afvalstromen volgt en zelf een ophaaldatum afspreekt voor het afvoeren van de container. Het is fijn dat u op die manier zelf de huurperiode in de hand hebt, maar vergeet niet vooraf een afspraak te maken!

De huurperiode van een bouwbakkie is eventueel ook te verlengen tegen een huurtarief van €2,- (exclusief BTW) per dag. Dit geld pas na de acht weken huur.

Wat mag ik afvoeren in een bouwbakkie?

Een verbouwing brengt veel bouwafval met zich mee. Het is dan handig als u een bouwbakkie heeft waar u uw bouwafval mee in kunt verzamelen. U kunt bij ons terecht wanneer u te maken heeft met glas, grofvuil, vloerbedekking, gips, hout, puin, papier en karton, plastic en kunststof. Wanneer het bouwafval vermengd is met andere soorten afval zoals asbest gelijkend materiaal, chemisch afval, dak afval, autobanden, elektronische apparaten en olie zullen we dit niet meer kunnen hergebruiken en moeten we dit helaas verbranden. Hiervoor rekenen wij dan ook een toeslag. Let hier dus goed op!

Wat kost het huren van een bouwbakkie?

Bij Afvalcontainers Zuid-Holland betaalt u voordelige en transparante all-in tarieven voor een bouwbakkie huren. De kosten voor het plaatsen van de container, het afvoeren van de container, acht weken containerhuur én even eventuele milieutoeslagen zijn inbegrepen in het all-in tarief. Zo weet u van tevoren precies waar u aan toe bent en hoeft u niet voor verrassingen te komen staan.

LET OP: De prijzen zelf zijn afhankelijk van het containerformaat en eventuele naheffingen voor het niet volgen van onze werkwijze van een bouwcontainer huren. Deze regels gelden wanneer u het afval uit de container meer dan 20 cm boven de rand laat uitsteken en wanneer u ander afval in de container deponeert dan waar de container voor bedoeld is.

Direct een groen bouwbakkie bestellen?

Ga dan direct naar onze webshop en kies het bouwbakkie die past bij uw klus! Vragen over het huren of heeft u behoefte aan persoonlijk advies bij uw bakkie keuze? Wacht dan niet langer en neem direct contact met ons op door te bellen naar 078-2040208 of te mailen naar [email protected], we helpen u graag!