Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

Wanneer u besluit om een container te huren, dan is het belangrijk dat de container op een goede plek komt te staan. Bedenk van tevoren dus goed of u genoeg ruimte in uw directe omgeving heeft voor een container. In het meest gunstige geval kan de container misschien zelfs op uw eigen terrein staan. Wanneer u hier niet genoeg plek voor heeft, dan zal u de container op de openbare weg moeten plaatsen.

Voor het plaatsen van de container op de weg moet u, afhankelijk van uw gemeente, een vergunning aanvragen. U mag vaak namelijk niet zomaar een container op de openbare weg laten plaatsen. Wanneer u de goedkeuring van de gemeente heeft gekregen zult u ook op de hoogte worden gesteld van hoe lang een container voor de deur mag staan. Wij geven u hieronder een overzicht van de regelgeving van verschillende gemeenten in Zuid-Holland omtrent container plaatsen op openbare weg.

Gemeente Rotterdam

Wanneer u in de gemeente Rotterdam woont en u genoodzaakt bent een container op de openbare weg te plaatsen, dan zijn dit de regels waar u rekening mee dient te houden:

 • U hoeft geen vergunning te hebben om een container op de weg te plaatsen, zolang de inhoud van uw container niet groter is dan 10 kubieke meter.
 • Daarbij dient de container ook afgedekt te zijn. Een net of een dekzeil wordt in dit geval al goedgekeurd.
 • De maximale tijd van het plaatsen van een container zal worden meegenomen in uw vergunning. Wat betreft het huurtarief bij Afvalcontainers Zuid-Holland heeft u de container in ieder geval tot 8 weken lang tot beschikking, zonder extra kosten. Wilt u de container langer huren? Dan wordt een bedrag van €2,- per extra dag gehanteerd.

Gemeente Den Haag

In veel gemeenten, zoals in de gemeente Den Haag, hangt het aanvragen van een vergunning af van hoe lang u de container wilt laten staan.

 • In Den Haag bent u niet verplicht om een vergunning aan te vragen wanneer u de container maximaal 9 weken wilt gebruiken. U dient hiervoor wel een melding te maken bij de gemeente, maar hier blijft het bij.
 • Heeft u de container toch 10 weken of langer nodig? Dan bent u wél verplicht om een vergunning aan te vragen. Doe dit minimaal 3 weken van tevoren, omdat de verwerking van uw aanvraag een aantal weken kan duren.

Gemeente Zoetermeer

Bij de gemeente Zoetermeer worden de volgende regels toegepast bij het plaatsen van een container op een openbare weg:

 • Wanneer u de container maximaal 7 dagen laat staan dan hoeft u geen melding en ook geen vergunning aan te vragen.
 • Wanneer u van plan bent om de container langer dan 7 dagen op de openbare weg te plaatsen, dan bent u verplicht om een melding te doen. U hoeft hier ook geen vergunning voor aan te vragen.

Gemeente Leiden

Ten slotte, de gemeente Leiden. Ook de gemeente Leiden heeft weer specifieke regelgeving omtrent het plaatsen van containers aan de openbare weg.

 • Als u in de gemeente Leiden gebruik wilt maken van een container op de openbare weg dan kunt u de container maximaal 1 maand op deze plek laten staan zonder vergunning.
 • Als u de container langer dan één maand op de openbare weg wilt laten staan in de gemeente Leiden, dan bent u wel weer verplicht een vergunning aan te vragen.

In deze blog hebben wij de regelgeving omtrent afvalcontainers in vier gemeenten in Zuid-Holland uitgelegd. Wanneer u in andere gemeentes in Zuid-Holland woonachtig bent, dan kunt u de richtlijnen van het plaatsen van een container op de openbare weg altijd vinden op de website van uw gemeente. Hier staat vaak meteen hoelang een container mag blijven staan en of hier eventueel vergunningen voor nodig zijn!