Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Die bestaat niet! Meerdere soorten containers kunnen fungeren als container voor uw tuinafval maar één specifieke container voor tuinafval bestaat niet. Alhoewel de groenafvalcontainer vaak anders doet vermoeden, is deze container niet geschikt voor alle soorten tuinafval. Tuinafval kan namelijk meer omvatten dan slechts het afval dat bestemd is voor de groenafval container. Hieronder leggen we u uit welke containers het meest worden ingezet als container voor tuinafval.

Nr. 1: Groenafval container

Voor al uw groenafval uit de tuin, kiest u voor een groenafval container. Deze container is in te zetten voor al uw takken, snoeiafval, maaiafval, hooi, stro, plantenresten, struiken en boomstammen. Deze container is te huren in zowel een container van 3m2, als 6m2 en 9m2. Hierbij is de 9m2 te huren in zowel een open als een gesloten variant van de container (voor tuinafval). Ander mogelijk tuinafval zoals steen, grond of hout kunt u dus niet kwijt in deze container.

Nr. 2: Grondcontainer

Wanneer u op zoek bent naar een container voor tuinafval die geschikt is voor specifiek grondafval uit uw tuin, kiest u voor een grondcontainer. Deze is in te zetten voor al uw zand, veen, aarde, klei, tuinaarde, graszoden en grasmatten. Hierbij is het belangrijk dat dit gaat om schone grond, dat wil zeggen: grondafval dat niet vermengd is met andere afvalsoorten zoals boomstronken, wortels, grind, olie, hout of plastic. Is dit wel het geval? Dan spreken we van vervuilde grond.

We spreken ook van vervuilde grond wanneer de af te voeren grond afkomstig is uit een PFOA-gebied. In PFOA-gebieden is de grond verontreinigd door bestrijdingsmiddelen en/of andere chemische middelen. Dit komt vaak voor in gebieden waar zich voorheen vooral industriegebieden, benzinepompen, verffabrieken of landbouwterreinen bevonden. Deze grond moet vaak eerst gereinigd worden alvorens het verwerkt kan worden bij de afvalverwerker.

Ook de grondcontainer, als container voor tuinafval, is verkrijgbaar in diverse formaten, namelijk in een container van 3m2 als 6m2. In tegenstelling tot de groencontainer is deze slechts beschikbaar in enkel de open variant (en dus geen gesloten variant) van de container.

Nr. 3: Puincontainer

Wanneer u meer kunt spreken van een grove verbouwing door klussen als het vervangen van de terrastegels, het slopen van stenen plantenbakken en/of andere werkzaamheden die steenachtige brokstukken opleveren, kiest u voor een puincontainer. Deze is geschikt voor betonwerk, metselwerk, stenen, grind, klinkers, natuursteen en kalzandsteen. Let op! Gips houdend puin, asfalt, zachte puinsoorten en puin dat asbest bevat mogen echter niet in deze container.

Nr. 4: Grofvuil container

Wanneer u een combinatie heeft van puin en meerde soorten overig afval zoals het houten sloopwerk van uw oude overkapping tot de oude meubels en bloempotten, lijkt een grofvuil container de beste keuze als container voor uw tuinafval. Hier kunt u namelijk een brede variatie aan afvalsoorten in kwijt, namelijk: (tuin)meubels, raambekleding, sanitair, fietsen, puin, tegels, hout, metalen, kunststof en sloop- en afvalhout. Deze container is dan ook niet alleen te gebruiken als container voor tuinafval maar tevens zeer breed inzetbaar.

Het kiezen van de juiste container

De meest geschikte container voor uw tuinafval is dus afhankelijk van uw situatie. Bekijk daarom goed welk type afval u verwacht en maak op basis daarvan een keuze. Wat betreft het formaat van de container, is het van belang om de verwachte hoeveelheid afval naar boven af te ronden. De ervaring leert dat de daadwerkelijke hoeveelheid afval altijd hoger ligt dan dat men van tevoren bedacht had.

Container huren?

Wilt u graag een container voor tuinafval huren? Bestel dan gelijk uw groenafval container, grondcontainer, puincontainer en/of grofvuil container via slechts enkele klikken in onze webshop. Heeft u vragen over een container huren of heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen u graag!

Op zoek naar een andere container? Bekijk dan ons volledig aanbod aan containers.