Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

Bent u op zoek naar een website voor containerverhuur nadat u klaar bent met een verbouwing, dan bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt op onze containerverhuur website terecht voor verschillende type afvalcontainers. Het kan dus zijn dat u een huis aan het strippen bent en een grofvuil afvalcontainer nodig heeft of dat u bezig bent met een renovatie in de tuin en juist een groen- of grond afvalcontainer nodig heeft. Nadat u heeft gekozen welke afvalcontainer u nodig heeft kunt u de afvalcontainer erg snel verwachten. Bestel dus nu gelijk een afvalcontainer op onze containerverhuur website en zeg gedag tegen uw afval.

Containerverhuur voor verschillende type afvalcontainers

Op onze containerverhuur website kunt u verschillende type afvalcontainers huren. In sommige afvalcontainers mogen verschillende soorten afval bij elkaar gegooid worden, zoals de bouw afvalcontainer en de grofvuil afvalcontainer. Toch zijn er voor elke soort afvalcontainer specifieke items die wel en niet in de container afgevoerd mogen worden. Om er zeker van te zijn dat u de juiste keuze maakt op het gebied van containerverhuur, zal er een opsomming volgen van de toegestane en verboden materialen per type container:

 1. Het eerste type afvalcontainer is de bouw afvalcontainer. In de bouwafvalcontainer is het volgende soort afval toegestaan: glas, papier, grofvuil, karton, gibo, vloerbedekking, gips, kunststof, plastic, hout en puin. U kunt matrassen bij ons laten afvoeren met een toeslag, maar kunt er beter voor kiezen om uw matras naar de gemeentelijke stortplaats te brengen. Het is echter verboden om het volgende materiaal in de bouwafvalcontainer te gooien: autobanden, koelkasten, dakafval, accu’s, olie, vetresten, asbest of asbest vergelijkend materiaal en vriezers.
 2. In de grofvuil afvalcontainer is het volgende soort afval toegestaan: sanitair, tuinmeubels, puin, meubels, raambekleding, fietsen, tegels, hout, metalen, kunststof, sloop, afvalhout en matrassen (met een toeslag; wij raden ook hier aan het matras naar de gemeentelijke stortplaats te brengen). Het is daarentegen verboden om het volgende materiaal in de grofvuil afvalcontainer te gooien: autobanden, dakleer, kitspuiten, koelkasten, vriezers, vetresten, spuitbussen, verfblikken, asbest of asbest vergelijkend materiaal en ander chemisch materiaal.
 3. In een puin afvalcontainer is het toegestaan om het volgende soort afval in af te voeren: stenen, metselpuin, bakstenen, grindtegels en dakpannen. Het is echter verboden om asfalt, puinzakken, gips, dakgrind, asbest of asbest vergelijkend materiaal of ander materiaal dan puin in een puin afvalcontainer te laten afvoeren.
 4. In een grond afvalcontainer is het volgende soort afval toegestaan: klei, zand, veen, aarde, tuinaarde, grasmatten en graszoden. Het is juist verboden om wortels, grind, boomstronken, olie, hout, plastic af te voeren in een grond afvalcontainer. Er zijn speciale regels voor grond vervuild met PFOA, waar hieronder uitgebreider op ingegaan wordt.
 5. In een houtafval container is het volgende soort afval toegestaan: hardboard, geperst hout, zachtboard, kozijnen, houten platen en spaanplaat. Daarentegen is het verboden om in een hout afvalcontainer bomen, struiken, beschoeiingen, geïmpregneerd hout, asbest of asbest vergelijkend materiaal en hout met kunststof af te voeren.
 6. In een groen afvalcontainer is het volgende soort afval toegestaan: hooi, stro, takken, snoei of maaiafval, struiken, plantenresten en gft-afval. Het is echter verboden om zand, grond, steen, bewerkt hout of ander afval dan groenafval af te voeren in een groen afvalcontainer.

  Mocht u nog vragen hebben over containerverhuur op onze website en de verschillen tussen de afvalcontainers dan kunt u ons altijd bellen of mailen.

Containerverhuur voor grond vervuild met PFOA

Het kan zijn dat u op een locatie woont waar de grond is vervuild met PFOA. PFOA is een chemische stof, die bijvoorbeeld werd gebruikt voor de behandeling van kleding en antiaanbaklagen voor pannen. Meestal kunt u verwachten dat uw grond vervuild is met PFOA wanneer u in Zuid-Holland woont, aangezien de fabrieken die PFOA hebben uitgestoten in Dordrecht hebben gestaan. De regen en de wind heeft de stof vervolgens over de hele provincie verspreid. Gelukkig is de uitstoot van de stof inmiddels jaren geleden. Mocht u in Zuid-Holland wonen dan hoeft u zich geen zorgen te maken. Het is weliswaar in het nieuws gekomen dat mensen ziek werden van PFOA en dat de grond hier onvruchtbaar door is geworden, maar in 2018 heeft de omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid het hele gebied laten analyseren om meer te weten te komen over de PFOA-gehalten in de grond en de gezondheidsrisico’s voor mensen in de omgeving. Uit het onderzoek hebben zij kunnen concluderen dat het veilig is voor mensen in Zuid-Holland om groenten en fruit te verbouwen in hun grond. De waarden liggen namelijk op een vrij laag niveau, veel lager dan de risicogrenswaarde die het RIVM heeft vastgesteld. Mocht u meer willen weten over wat de chemische stof PFOA precies is, hoe het komt dat PFOA in onze grond voorkomt en welke veiligheidsregels er zijn opgesteld voor het omgaan met de vervuilde grond, dan kunt u dit lezen op de website van de overheid, de website van het RIVM en de website van de Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid. Wat belangrijk is om te weten wanneer u vervuilde grond wilt afvoeren bij een containerverhuur bedrijf is dat niet alle containerverhuur websites PFOA vervuilde grond kunnen afvoeren. Wij werken echter samen met partners die dit wel mogelijk maken. U kunt op onze website zien met welke partners wij allemaal samenwerken. Echter, aangezien de grond geanalyseerd moet worden om te zien hoe hoog de PFOA-waarden van de grond eventueel zijn liggen de kosten van het huren van een grondafvalcontainer momenteel hoger.