Skip to main content
 • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
 • Geen borg
 • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
 • Bestellen zonder account mogelijk
 • All-in prijzen

De zomer komt eraan en dat betekent dat we weer de tuin in gaan. Of dat nu een familiebarbecue is, lekker lang natafelen of een poolparty is. Maak van uw tuin een heerlijke plek om de zomer in door te brengen. Hoe u dat aanpakt en een tuinafval container huren leest u in deze blog.

Wat is een tuinafval container?

De tuinafval container is een container waar afval in mag dat vrijkomt bij het aanleggen en opruimen van een tuin. Denk bijvoorbeeld aan snoeiafval en riet. De container is het populairst in het voorjaar en net voor de zomer. Wij bieden tuinafval containers aan in verschillende soorten en maten zodat u voor elke hoeveelheid tuinafval een container kunt huren.

Waarom een tuinafval container huren een goede keuze is

De naam zegt het al. De tuinafval container is ideaal voor afval dat afkomstig is uit de tuin. Om overzicht te houden en veiligheid te creëren tijdens het klaarmaken van uw tuin is het verstandig om een afvalcontainer te huren.

Voordelig voor het milieu

Niet alleen creëert een tuinafval container comfort, het is ook nog eens erg voordelig voor het milieu om uw afval gescheiden in te leveren. Wanneer tuinafval niet gemengd is met andere afvalstromen kan een deel gecomposteerd worden. Compost zorgt ervoor dat de kwaliteit van de grond beter wordt en menig tuinier staat er daarom om te springen.

De tuin opruimen; hoe pakt u het aan?

Veel mensen stellen het opruimen en klaarmaken van hun tuin uit tot het laatste moment omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen. Wij maakten voor u een lijstje met 6 klusjes die u helpen bij het zomerklaar maken van uw tuin.

 1. Een tuinafval container huren
  Zorg ervoor dat u tijdig een tuinafval container huurt. Zodra u uw handen uit de mouwen gaat steken en de tuin zomerklaar gaat maken moet u rekening houden met afval dat daarbij vrijkomt. Tuinafval is er in verschillende soorten en maten. Op de website kunt u precies zien welk afval u wel en niet in deze container mag weggooien.
 2. Verzorg uw gazon
  Begin bij het verzorgen van uw gras zodat het er weer fris en groen uitziet. Misschien moet u maaien of bemesten? Koop wat zaadjes en vul de kale plekjes op. In juni en juli groeit het gras het best! Is aanvullen niet meer nodig? Maai dan het gras tot ongeveer 4.5 centimeter.
 3. Verwijder het onkruid
  Hoewel onkruid er soms best leuk uit kan zien, is het niet helemaal ideaal voor uw bloemen en planten. U kunt het onkruid verwijderen met een schoffel of door het weg te branden.
 4. Dode planten en takken verwijderen en snoeien
  Om planten optimaal te laten groeien moet u regelmatig dode takken, bladeren en planten verwijderen. Ook heggen kunnen prima in de zomer gesnoeid worden. Een voordeel van snoeien in de zomer is dat de heg sneller en beter zal groeien en dat de minder snel zal rotten.
 5. Opruimen en schoonmaken
  Nu het grote werk is gedaan is het tijd voor de laatste klusjes, of te wel opruimen en schoonmaken. Misschien kan het terras wel even gepoetst worden; dit kan overigens gewoon met een emmer heet water of met een hogedrukspuit.
 6. Fleur uw tuin op met leuke, kleurrijke bloemen
  Nu de tuin er weer opgeruimd en schoon uitziet kunt u deze opfleuren door leuke bloemen en planten te planten. Wat belangrijk is om te weten is dat nieuwe planten en bloemen wat meer aandacht nodig hebben in de zomer; ze drogen namelijk sneller uit door de droge grond en daarom is het verstandig om ze regelmatig water te geven of te besproeien.

Direct een tuinafval container huren

Bent u enthousiast geworden en wilt u meteen een tuinafval container huren? Bekijk dan onze webshop en kies voor ‘tuinafval container’. Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met onze klantenservice.