Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

U heeft net een grote verbouwing in huis gehad en heeft wellicht een bouw afvalcontainer, een puin container of een grofvuil container nodig. Ook kan het zijn dat u bezig bent geweest met het renoveren van de tuin, waardoor u wellicht een groen afvalcontainer, hout afvalcontainer of grond afvalcontainer nodig heeft. Bij onze containerverhuur bieden wij online zes verschillende type vuilcontainers aan geschikt voor verschillende afvalsoorten. Mocht u nog twijfelen over het type container, wat u nodig zal hebben, lees dan snel verder. In deze tekst geven wij duidelijkheid over de verschillen tussen de afvalsoorten. U kunt ook op onze website de pagina’s van de zes type containers bezoeken.

Een vuilcontainer geschikt voor bouwafval

Het eerste type vuilcontainer is de bouw afvalcontainer. Dit type vuilcontainer wordt vaak gebruikt wanneer men een verbouwing heeft thuis of bezig is met klussen. U kunt kiezen voor de bouw afvalcontainer wanneer u over het volgende afval beschikt: gibo, hout, plastic, puin, grofvuil, glas, papier, karton, vloerbedekking, gips en/of kunststof. Hoewel het is toegestaan puin en grofvuil in de bouw afvalcontainer te gooien kunt u dit type vuilcontainer beter niet kiezen als u voornamelijk puin of grofvuil heeft. Hier zijn namelijk twee andere type containers voor beschikbaar. Ook is het officieel toegestaan om uw matras te deponeren in de bouw afvalcontainer. Helaas is het voor ons lastiger om matrassen op een duurzame manier te verwerken, dus zal u hier een toeslag van 50 euro voor moeten betalen. Wij raden daarom aan dat u uw oude matras zelf bij de gemeentelijke stortplaats brengt. U kunt geen bouw afvalcontainer kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: accu’s, vriezers, olie, koelkasten, autobanden, vetresten, dakafval en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal.

Een vuilcontainer geschikt voor houtafval

Het tweede type vuilcontainer is de hout afvalcontainer. Wanneer u bezig bent met het renoveren van uw tuin kan het zijn dat u veel houtafval heeft door bijvoorbeeld oude beschutting. U kunt kiezen voor de hout afvalcontainer wanneer u over het volgende afval beschikt: zachtboard, spaanplaat, hardboard, kozijnen, geperst hout en/of houten platen. U kunt geen hout afvalcontainer kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: asbest of asbest vergelijkend materiaal, struiken, beschoeiingen, geïmpregneerd hout, bomen en/of hout met kunststof.

Een vuilcontainer geschikt voor groenafval

Het derde type vuilcontainer is de groen afvalcontainer. Dit type container komt uiteraard ook vaak voor bij het renoveren van de tuin, bijvoorbeeld als u van dode planten af wilt. U kunt kiezen voor een groen afvalcontainer wanneer u over het volgende afval beschikt: gft-afval, struiken, snoei of maaiafval, takken, hooi en stro en/of plantenresten. U kunt geen groen afvalcontainer kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: grond, steen, zand, bewerkt hout en/of ander afval dan groenafval.

Een vuilcontainer geschikt voor grofvuil

Het vierde type vuilcontainer is de grofvuil container. Dit type container komt naast de bouw afvalcontainer en de puin afvalcontainer vaak voor bij een verbouwing. Meestal wordt de grofvuil container gebruikt om grote artikelen, zoals oude meubels of fietsen, in te deponeren. Ons advies is om eerst te beoordelen of de meubels niet kapot zijn en eventueel naar de kringloopwinkel gebracht kunnen worden. Het is namelijk beter voor het milieu de artikelen een tweede leven te geven, dan in weg te gooien. Mochten de artikelen kapot zijn kunt u natuurlijk altijd een grofvuil container huren. U kunt een grofvuil container kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: tuinmeubels, puin, sloop of afvalhout, raambekleding, tegels, hout, metalen, meubels, sanitair, fietsen en kunststof. Hiernaast gelden dezelfde regels als de bouw afvalcontainer voor matrassen. U kunt geen grofvuil container kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: chemisch materiaal, verblikken, kitspuiten, vetresten, spuitbussen, koelkasten, vriezers, autobanden, dakleer en/of asbest of asbest vergelijkend materiaal.

Een vuilcontainer geschikt voor grondafval

Het vijfde type vuilcontainer is de grond afvalcontainer. Dit type vuilcontainer wordt naast de groen afvalcontainer en de hout afvalcontainer vaak ingezet na een renovatie van de tuin. U kunt een grond afvalcontainer kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: graszoden, grasmatten, aarde, klei, veen, zand en tuinaarde. U kunt geen grond afvalcontainer kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: plastic, grind, boomstronken, wortels, olie en hout. Ook gelden er strikte regels omtrent grond vervuild met PFOA. In sommige gevallen zijn wij in staat een grond container te leveren speciaal voor grond vervuild met PFOA. De reden waarom wij hier een aparte grond container voor leveren is, omdat grond vervuild met PFOA gescheiden moet worden van de normale grond. PFOA is namelijk een chemische stof, die slecht is voor het milieu en onze gezondheid. PFOA komt voornamelijk voor in de omgeving Zuid-Holland, aangezien de bedrijven die PFOA in het verleden hebben uitgestoten in Dordrecht stonden. Momenteel zijn de waarden in Zuid-Holland echter ver onder het risiconiveau, maar er moet voorkomen worden dat de vervuilde grond door heel Nederland wordt verspreid. Mocht u meer willen weten over PFOA, dan kunt u hierover lezen op de website van het RIVM of de website van de Rijkswaterstaat.

Een vuilcontainer geschikt voor puin

Het zesde type is de puin afvalcontainer. Zoals eerder benoemd wordt dit type container regelmatig gebruikt bij verbouwingen. U kunt kiezen voor de puin afvalcontainer wanneer u over het volgende afval beschikt: grindtegels, dakpannen, stenen, bakstenen en/of metselpuin. U kunt geen puin afvalcontainer kiezen wanneer u over het volgende afval beschikt: puinzakken, dakgrind, asfalt, gips, asbest of asbest vergelijkend materiaal of ander materiaal dan puin. Mocht u nog vragen hebben over de zes type afvalcontainers neem dan contact met ons op via het contactformulier of via de telefoon.