Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

U vindt het tijd worden dat de tuin eens grondig wordt aangepakt. Zodra de zon schijnt gaat u de tuin in zodat uw tuin zomerklaar is. Snoeien, verbouwen, opruimen en planten. Het hoort er allemaal bij. Bij werken in de tuin komt vaak ook tuin- en groenafval kijken. U kunt op dat moment het beste een afvalcontainer huren. Echter mogen niet alle soorten afval in dezelfde afvalcontainer. Er zit namelijk best een verschil in groenafval en tuinafval. Ga daarom van tevoren na welke afvalcontainer u moet huren.

Waarom moeten we voor groen- en grof tuinafval een andere afvalcontainer huren?

Veel mensen halen groenafval en tuinafval door elkaar met als gevolg dat het niet goed verwerkt of gerecycled kan worden. In de hedendaagse maatschappij wordt recyclen steeds belangrijker en worden wij er steeds meer van bewust dat we zuinig moeten zijn op onze grondstoffen. De milieuvriendelijkste manier van recyclen is om afval bij de bron al te scheiden. Dit levert een kostenbesparing op en leidt daarnaast tot minder Co2 uitstoot. Wilt u een afvalcontainer huren? Let er dan goed op dat de afvalstroom bij de afvalcontainer past.

Wat is grof tuinafval?

Onder grof tuinafval valt al het afval uit de tuin wat niet organisch is, of afval wat te groot is voor de GFT-containers. Voorbeelden hiervan zijn een stenen muurtje, zand, schuttingen en tuinmeubels, maar ook wortels en stammen. Dit afval kan niet gecomposteerd worden, maar vaak wel gerecycled. Het is dus belangrijk dat materialen zoals zand niet bij het groenafval komen omdat dit ervoor zorgt dat de compost minder bruikbaar is.

Wat is groenafval?

Groenafval is afval dat gecomposteerd kan worden en organisch is; beplanting, snoeiafval, gras en bijvoorbeeld bladeren. Dit soort afval kan goed gebruikt worden voor het maken van compost dat boordevol zit met voedingsstoffen. Ideaal om te gebruiken bij het tuinieren! Menig tuinier staat te springen om zakken met compost. Overigens is composteren de oudste vorm van recyclen. In sommige gemeentes kunnen bewoners zelfs gratis compost ophalen voor hun tuin. Groenafval kan ook dienen als biogas wanneer het wordt vergist. Een erg duurzame soort gas waar we veel Co2-uitstoot mee kunnen besparen.

Kortom, het is enorm belangrijk om onderzoek te doen naar het soort afval dat u mag weggooien in de gehuurde afvalcontainer. Gemengd afval is namelijk moeilijker te verwerken!

Wilt u bijdragen aan een makkelijk verlopende afvalverwerking? Bekijk dan van tevoren goed welke afvalcontainer u moet huren. Benieuwd naar de ervaring van andere? U leest het hier!