Skip to main content
  • Op werkdagen voor 12.00 uur besteld volgende werkdag geleverd!
  • Geen borg
  • Scherpe prijzen dankzij eigen afvalverwerking
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • All-in prijzen

Ben je van plan om binnenkort aan een verbouwing te beginnen? Is het tijd voor een nieuwe keuken die volledig past bij je nieuwe woning? Krijg je eindelijk die lang begeerde badkamer? Of weet je gewoon dat je te maken gaat krijgen met een grote hoeveelheid puinafval afvoeren bij een klus in en om je huis? Voorkom “Help mijn man is klusser”-taferelen en pak het gestructureerd aan! Het hoeft namelijk helemaal niet zo lastig te zijn als dat het lijkt! Zorg er om te beginnen voor dat je, alvorens je gaat starten met je verbouwing, informatie hebt ingewonnen over puinafval afvoeren zodat je duidelijk op een rijtje hebt hoe je dit gaat doen. Dit zal zorgen voor een relatief nette en overzichtelijke werkplaats, waardoor je alle ruimte en rust hebt om je te richten op de plaatsing van de nieuwe spullen.

Wat is puin?

De stap voor de brainstorm over puinafval afvoeren, is het definiëren van puinafval. Zonder goed te weten welke soort afval je mee te maken krijgt, kan je proces van (puin)afval afvoeren zeer rommelig gaan verlopen. Check daarom goed om je wel daadwerkelijk te maken krijgt met puinafval afvoeren, of wellicht (ook) met het afvoeren van een ander soort afval.

Puin omvat alle steenachtige resten en brokstukken die voortkomen uit het slopen van metselwerk en betonconstructies. Het kan uitstekend hergebruikt worden wanneer het op de juiste plek terecht komt (bij de afvalverwerker) en wanneer het op de juiste manier verwerkt wordt (ook bij de afvalverwerker). Puinafval kan namelijk omgezet worden naar puingranulaat en dit kan gebruikt worden in de aanleg van nieuwe wegen of in de bouw van huizen en kantoorpanden. Plastic valt hier dus niet onder. Benieuwd naar hoe u plastic kan scheiden? Bekijk dan hier onze blog over plastic scheiden voor meer informatie!

Hoe kan ik puinafval afvoeren?

Schoon puin is puinafval dat niet vermengd is met andere soorten afval en is tegelijkertijd puinafval dat niet vervuild is met olie, teer, grond of asbest. Wanneer je schoon puin hebt (met uitzondering van poriso, overige zachte puinsoorten en gips houdend puin), kun je dit puinafval afvoeren door het huren van een puinafval container. Dit zal dan gaan om beton, metselwerk, stenen, grind, klinker, natuursteen of kalkzand. Andere soorten afval zoals asfalt en dakgrind mogen niet in de puincontainer.

Het huren van een puincontainer voor puinafval afvoeren kan een hoop tijd en moeite schelen bij je verbouwing, waardoor je op een dag dus ook meer tijd en energie kunt stoppen in je verbouwing. Ook scheelt het risico op beschadiging (en afschrijving) van je vervoersmiddelen wanneer je de vele ritjes naar de milieustraat kan overslaan, evenals het verminderde risico op overbelasting van je lichaam door de extra intensieve inspanning die je moet leveren om alles in te laden, uit te laden en continue te verplaatsen bij het puinafval afvoeren bij de milieustraat.

De verschillende soorten containers

De puincontainer voor puinafval afvoeren is beschikbaar in diverse maten en zowel in een open als gesloten variant. Check daarom goed welke het meest geschikt is voor jouw omgeving en jouw type klus en rond wat betreft het formaat, de hoeveelheid afval die je verwacht naar boven af. De ervaring leert namelijk dat de daadwerkelijke hoeveelheid afval vaak hoger uitvalt dan van tevoren gedachten.

Puinafval afvoeren?

Wil je graag puinafval afvoeren door het huren van een puincontainer? Bestel dan snel via slechts enkele klikken in de webshop de puincontainer die het beste past bij jouw klus.

Wil je meer weten over puinafval afvoeren? Of heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste container? Neem dan snel contact met ons op, we helpen je graag!